Misintentie

Veel mensen horen graag de namen van hun overleden dierbaren. En het is goed dat we in de parochie ook aan hen blijven denken en hun namen blijven noemen. Hiervoor kunt u een misintentie opgeven voor een Eucharistieviering.

Het offer van Christus dat in de Eucharistie tegenwoordig wordt gesteld wordt dan opgedragen aan God voor die speciale intentie. Christus heeft zijn leven ook voor die mens gegeven. De priester kan in stilte voor een bepaalde intentie celebreren, maar het is een goede gewoonte de intenties af te lezen. U kunt misintenties opgeven voor een zondagsmis maar ook voor een doordeweekse mis.

Ook in een Woord- en Communiedienst kunnen we voor iemand bidden en zijn of haar naam noemen. Het heeft dan niet de waarde van een misintentie maar het gebed als zodanig is zinvol.

Stipendium

Voor een (mis)intentie wordt een vergoeding gevaagd (stipendium). Hoe kunt u een misintenties opgeven in de parochie? U kunt het persoonlijk doen in de ochtenden bij het parochiesecretariaat. Schriftelijk is ook mogelijk door uw intentie op een briefje te noteren en samen met het geldbedrag (stipendium) in een enveloppe te deponeren in de brievenbus (graag ook de afzender noteren voor als er onduidelijkheden mochten zijn).

Antonius

Uitvaart

Pastoraal team
Disclaimer